Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pácolt sült tarja recept

Pácolt sült tarja
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 7 nagy szelet tarja
    • 1 kk só
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 nagy paradicsom
    • 1 ek zsír

    Páchoz:

    • 1 dl olaj
    • 1 púpos tk házi fokhagymakrém
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 0,5 kk őrölt bors

    Elkészítése:

    A hússzeleteket jól megmossuk, majd leitatjuk a felesleges vizet róluk. Mindkét oldalukat megsózzuk.

    Az olajat elkeverjük a fokhagymakrémmel, borssal és fűszerpaprikával.

    A paradicsomot felkarikázzuk, a vöröshagymát félbe vágjuk, majd felszeleteljük és zsírral kikent, nagyobb méretű tepsibe tesszük. A hússzeleteket megmártjuk az olajos pácban és ezeket is betesszük a tepsibe. Ha marad pác, öntsük rá a húsokra. A tepsit fedjük le alufóliával, és tegyük hűtőbe egy éjszakára.

    Másnap melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A tepsibe öntsünk kb. 1 dl vizet, majd addig süssük a húst, amíg meg nem puhul (kb. 1,5 óra).

    A fóliát levéve, 180 fokra csökkentve a hőfokot süssük pirosra a húst. Időnként locsoljuk meg a szafttal, sőt forgassuk is meg a húsokat, így elkerülhetjük, hogy kiszáradjon.

    Tipp:

    A hentesnél kaptunk pár szép szelet tarját. Nem volt túl zsíros, épp csak kicsit, annyi pedig igenis kell, hogy ízletes és szaftos legyen. Egy roppant egyszerű pácot készítettem, plusz egy kis hagymát és paradicsomot is vágtam alá. Tényleg nincs vele sok munka, a dolog nagy részét elvégzi a sütő. Krumplipürével fogyasztottuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá