Pácolt, sörös csülök recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2,5 kg csontozott csülök
- kevés chilipehely
- só
- őrölt bors
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2 dl sör
- kevés étolaj
Elkészítése:
A csülköt durva szemű sóval bedörzsöljük, beleforgatjuk a szétnyomott fokhagymába, megborsozzuk, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap a bepácolt csülköt tepsibe tesszük, a páclét is rácsorgatjuk, sört öntünk alá, majd megszórjuk ízlés szerint chilivel. Lefóliázva sütjük addig, míg a hús meg nem puhul, majd a fóliát levesszük róla és készre sütjük. Ilyenkor praktikus, csak a felső sütést használni.
Sütés közben időnként kanállal megöntözhetjük a csülök tetejét a keletkezett lével. A sör alkoholtartalma addigra elpárolog, csak az enyhén kesernyés aromája marad. Addig sütjük, amíg a bőre kicsit meg nem pirul.
Ünnepi vacsorának ajánlom, salátával tálalva. Majonézes, tejfölös saláták illenek hozzá. Hidegen fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









