Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pácolt, sörös csülök recept

Pácolt, sörös csülök
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2,5 kg csontozott csülök
    • kevés chilipehely
    • őrölt bors
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • 2 dl sör
    • kevés étolaj

    Elkészítése:

    A csülköt durva szemű sóval bedörzsöljük, beleforgatjuk a szétnyomott fokhagymába, megborsozzuk, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.

    Másnap a bepácolt csülköt tepsibe tesszük, a páclét is rácsorgatjuk, sört öntünk alá, majd megszórjuk ízlés szerint chilivel. Lefóliázva sütjük addig, míg a hús meg nem puhul, majd a fóliát levesszük róla és készre sütjük. Ilyenkor praktikus, csak a felső sütést használni.

    Sütés közben időnként kanállal megöntözhetjük a csülök tetejét a keletkezett lével. A sör alkoholtartalma addigra elpárolog, csak az enyhén kesernyés aromája marad. Addig sütjük, amíg a bőre kicsit meg nem pirul.

    Ünnepi vacsorának ajánlom, salátával tálalva. Majonézes, tejfölös saláták illenek hozzá. Hidegen fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá