Rozmaringos malacoldalas recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 – 2kg bőrös malacoldalas
- 2 ek sertés zsír
- 2 ek só
- 1 tk őrölt fekete bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 ek steak vagy flekken fűszerkeverék
- 1 tk ételízesítő
- 2 fej vöröshagyma
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 2 szál friss vagy 1 tk szárított rozmaring
Elkészítése:
A húst megtisztítjuk, a bőrt bevagdossuk. Beszórjuk a fűszerkeverékkel, sóval, borssal, őrölt köménnyel és ételízesítővel. Egy tepsibe tesszük a zsírt, majd bőrrel lefelé fordítva belefektetjük a húst. A fokhagyma gerezdeket ketté, a vöröshagymákat négybe vágjuk és a rozmaringgal együtt a hús mellé tesszük. 2 dl vizet töltünk alá, alufóliával lefedve kb. Egy órán át sütjük 160-180 fokon. Ezután kivesszük a sütőből és megfordítjuk a húst majd visszatoljuk a sütőbe. Többször locsoljuk meg a levével. Amikor már puha a hús, vegyük le az alufóliát és hagyjuk ropogós pirosra pirulni a bőrt. Petrezselymes újburgonyát készítettem mellé! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

