Rozmaringos malacoldalas recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 – 2kg bőrös malacoldalas
- 2 ek sertés zsír
- 2 ek só
- 1 tk őrölt fekete bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 ek steak vagy flekken fűszerkeverék
- 1 tk ételízesítő
- 2 fej vöröshagyma
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 2 szál friss vagy 1 tk szárított rozmaring
Elkészítése:
A húst megtisztítjuk, a bőrt bevagdossuk. Beszórjuk a fűszerkeverékkel, sóval, borssal, őrölt köménnyel és ételízesítővel. Egy tepsibe tesszük a zsírt, majd bőrrel lefelé fordítva belefektetjük a húst. A fokhagyma gerezdeket ketté, a vöröshagymákat négybe vágjuk és a rozmaringgal együtt a hús mellé tesszük. 2 dl vizet töltünk alá, alufóliával lefedve kb. Egy órán át sütjük 160-180 fokon. Ezután kivesszük a sütőből és megfordítjuk a húst majd visszatoljuk a sütőbe. Többször locsoljuk meg a levével. Amikor már puha a hús, vegyük le az alufóliát és hagyjuk ropogós pirosra pirulni a bőrt. Petrezselymes újburgonyát készítettem mellé! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »