Rozmaringos malacoldalas

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1,5 – 2kg bőrös malacoldalas
  • 2 ek sertés zsír
  • 2 ek só
  • 1 tk őrölt fekete bors
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 ek steak vagy flekken fűszerkeverék
  • 1 tk ételízesítő
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 2 szál friss vagy 1 tk szárított rozmaring

Elkészítése:
A húst megtisztítjuk, a bőrt bevagdossuk. Beszórjuk a fűszerkeverékkel, sóval, borssal, őrölt köménnyel és ételízesítővel. Egy tepsibe tesszük a zsírt, majd bőrrel lefelé fordítva belefektetjük a húst. A fokhagyma gerezdeket ketté, a vöröshagymákat négybe vágjuk és a rozmaringgal együtt a hús mellé tesszük. 2 dl vizet töltünk alá, alufóliával lefedve kb. Egy órán át sütjük 160-180 fokon. Ezután kivesszük a sütőből és megfordítjuk a húst majd visszatoljuk a sütőbe. Többször locsoljuk meg a levével. Amikor már puha a hús, vegyük le az alufóliát és hagyjuk ropogós pirosra pirulni a bőrt. Petrezselymes újburgonyát készítettem mellé! Jó étvágyat kívánok hozzá!