Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ragacsos oldalas recept

Ragacsos oldalas
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók 2 személyre

    • 50 dkg oldalas
    • 2-4 evőkanál szójaszósz
    • 2 evőkanál balzsamecet
    • 2 evőkanál méz vagy cukor
    • 1 gerezd fokhagyma
    • kis darabka friss gyömbér
    • őrölt bors

    Tálaláshoz:

    • főtt rizs
    • szezámmag
    • chilipehely (elhagyható)

    Elkészítése:

    A hozzávalókat a hús kivételével lábasba mérjük. A megmosott, feldarabolt húst is az edénybe tesszük, megforgatjuk a szószban és felöntjük annyi vízzel, amennyi félig ellepi.

    Felforraljuk, majd visszavesszük a lángot takarékra, és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Akkor a fedőt eltávolítjuk, és nagy lángon beforraljuk az ételt.

    Ettől ragacsos lesz a hús bevonata. Tányérra szedjük, megszórjuk szezámmaggal és chilivel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá