Ragacsos oldalas

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 dkg oldalas
  • 2-4 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál méz vagy cukor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kis darabka friss gyömbér
  • őrölt bors

Tálaláshoz:

  • főtt rizs
  • szezámmag
  • chilipehely (elhagyható)

Elkészítése:

A hozzávalókat a hús kivételével lábasba mérjük. A megmosott, feldarabolt húst is az edénybe tesszük, megforgatjuk a szószban és felöntjük annyi vízzel, amennyi félig ellepi.

Felforraljuk, majd visszavesszük a lángot takarékra, és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Akkor a fedőt eltávolítjuk, és nagy lángon beforraljuk az ételt.

Ettől ragacsos lesz a hús bevonata. Tányérra szedjük, megszórjuk szezámmaggal és chilivel.