Isteni fokhagymás sült oldalas recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2,5 kg sertésoldalas
- 1 fej fokhagyma
- 500 g sertészsír
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A húst megtisztítjuk, majd a fokhagymát megpucoljuk és gerezdekre szedjük. Az oldalast a gerezdekkel megtűzdeljük, hogy a fokhagyma íze átsüsse a húst. Ezután besózzuk, majd a zsírt egy nagy, hőálló üvegtálba (vagy tepsibe) tesszük, és belehelyezzük a húst is.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a tálat lefedjük alufóliával, és az oldalast két órán át, végig fólia alatt sütjük. Nem kell megpirítani, mert ebben a változatban a cél a puha, omlós állag, nem a ropogós kéreg.
A sütés végén a felesleges zsírt leöntjük, de ügyeljünk rá, hogy a hús ne száradjon ki. Ha kész azonnal tálalhatjuk.
Tipp:
Ez a fogás friss, ropogós kenyérrel és savanyú uborkával a legfinomabb. Ha mégis szeretnénk egy kis pirult felületet, a sütés végén pár percre fólia nélkül visszatehetjük a sütőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »









