Isteni fokhagymás sült oldalas recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2,5 kg sertésoldalas
- 1 fej fokhagyma
- 500 g sertészsír
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A húst megtisztítjuk, majd a fokhagymát megpucoljuk és gerezdekre szedjük. Az oldalast a gerezdekkel megtűzdeljük, hogy a fokhagyma íze átsüsse a húst. Ezután besózzuk, majd a zsírt egy nagy, hőálló üvegtálba (vagy tepsibe) tesszük, és belehelyezzük a húst is.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a tálat lefedjük alufóliával, és az oldalast két órán át, végig fólia alatt sütjük. Nem kell megpirítani, mert ebben a változatban a cél a puha, omlós állag, nem a ropogós kéreg.
A sütés végén a felesleges zsírt leöntjük, de ügyeljünk rá, hogy a hús ne száradjon ki. Ha kész azonnal tálalhatjuk.
Tipp:
Ez a fogás friss, ropogós kenyérrel és savanyú uborkával a legfinomabb. Ha mégis szeretnénk egy kis pirult felületet, a sütés végén pár percre fólia nélkül visszatehetjük a sütőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »