Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Isteni fokhagymás sült oldalas recept

Isteni fokhagymás sült oldalas
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 2,5 kg sertésoldalas
    • 1 fej fokhagyma
    • 500 g sertészsír
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A húst megtisztítjuk, majd a fokhagymát megpucoljuk és gerezdekre szedjük. Az oldalast a gerezdekkel megtűzdeljük, hogy a fokhagyma íze átsüsse a húst. Ezután besózzuk, majd a zsírt egy nagy, hőálló üvegtálba (vagy tepsibe) tesszük, és belehelyezzük a húst is.

    A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a tálat lefedjük alufóliával, és az oldalast két órán át, végig fólia alatt sütjük. Nem kell megpirítani, mert ebben a változatban a cél a puha, omlós állag, nem a ropogós kéreg.

    A sütés végén a felesleges zsírt leöntjük, de ügyeljünk rá, hogy a hús ne száradjon ki. Ha kész azonnal tálalhatjuk.

    Tipp:

    Ez a fogás friss, ropogós kenyérrel és savanyú uborkával a legfinomabb. Ha mégis szeretnénk egy kis pirult felületet, a sütés végén pár percre fólia nélkül visszatehetjük a sütőbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek