Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Olajbogyóval-sajttal töltött hússzeletek recept

Olajbogyóval-sajttal töltött hússzeletek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet karaj
    • 1-2 csomag lapkasajt
    • 10 dkg reszelt sajt
    • olajbogyó (ízlés szerint)
    • 1 dl fehérbor
    • őrölt bors
    • szerecsendió
    • majoránna
    • kakukkfű
    • olívaolaj

    Elkészítése:

    A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a fűszerekkel.
    Ezután minden hússzeletre helyezzünk rá 1-2 szelet sajtot, néhány szem olajbogyót, majd szorosan tekerjük fel.

    Egy tepsibe öntsünk egy kevés olívaolajat, majd helyezzük egymásmellé a hústekercseket. A maradék olajbogyót szórjuk a hústekercsek köré. Öntsük alá a bort, majd fedjük le a tepsit alufóliával, és tegyük be az előmelegített sütőbe.

    Lefedve, közepes hőmérsékleten (180 fok) kb. 40-45 perc alatt pároljuk puhára a hústekercseket.

    Ezután vegyük le a fóliát, szórjuk meg a reszelt sajttal a tetejét, és tegyük vissza a sütőbe. Addig süssük, hogy a sajt teljesen ráolvadjon a húsra, és szép színt kapjon.

    Tálaláskor köretként ízlés szerint kínálhatunk mellé rizst, vagy krumplipürét.

    Az olajbogyóval-sajttal töltött hússzeletek kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 189 kcal
    Fehérje: 18 g
    Szénhidrát: 1 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá