Olajbogyóval-sajttal töltött hússzeletek recept
Hozzávalók:
- 8 szelet karaj
- 1-2 csomag lapkasajt
- 10 dkg reszelt sajt
- olajbogyó (ízlés szerint)
- 1 dl fehérbor
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- majoránna
- kakukkfű
- olívaolaj
Elkészítése:
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a fűszerekkel.
Ezután minden hússzeletre helyezzünk rá 1-2 szelet sajtot, néhány szem olajbogyót, majd szorosan tekerjük fel.
Egy tepsibe öntsünk egy kevés olívaolajat, majd helyezzük egymásmellé a hústekercseket. A maradék olajbogyót szórjuk a hústekercsek köré. Öntsük alá a bort, majd fedjük le a tepsit alufóliával, és tegyük be az előmelegített sütőbe.
Lefedve, közepes hőmérsékleten (180 fok) kb. 40-45 perc alatt pároljuk puhára a hústekercseket.
Ezután vegyük le a fóliát, szórjuk meg a reszelt sajttal a tetejét, és tegyük vissza a sütőbe. Addig süssük, hogy a sajt teljesen ráolvadjon a húsra, és szép színt kapjon.
Tálaláskor köretként ízlés szerint kínálhatunk mellé rizst, vagy krumplipürét.
Az olajbogyóval-sajttal töltött hússzeletek kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 18 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 11 g