Olajbogyóval-sajttal töltött hússzeletek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj
  • 1-2 csomag lapkasajt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • olajbogyó (ízlés szerint)
  • 1 dl fehérbor
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • majoránna
  • kakukkfű
  • olívaolaj

Elkészítése:

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a fűszerekkel.
Ezután minden hússzeletre helyezzünk rá 1-2 szelet sajtot, néhány szem olajbogyót, majd szorosan tekerjük fel.

Egy tepsibe öntsünk egy kevés olívaolajat, majd helyezzük egymásmellé a hústekercseket. A maradék olajbogyót szórjuk a hústekercsek köré. Öntsük alá a bort, majd fedjük le a tepsit alufóliával, és tegyük be az előmelegített sütőbe.

Lefedve, közepes hőmérsékleten (180 fok) kb. 40-45 perc alatt pároljuk puhára a hústekercseket.

Ezután vegyük le a fóliát, szórjuk meg a reszelt sajttal a tetejét, és tegyük vissza a sütőbe. Addig süssük, hogy a sajt teljesen ráolvadjon a húsra, és szép színt kapjon.

Tálaláskor köretként ízlés szerint kínálhatunk mellé rizst, vagy krumplipürét.