Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nelly szelet recept

Nelly szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 16 vékony szelet sertéskaraj
    • 45 dkg sajt
    • 200 ml főzőtejszín
    • 15 dkg bacon
    • 1 tk só
    • 1 tk őrölt bors
    • csipet őrölt szerecsendió
    • 1 tk aprított petrezselyemzöld
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 1 kk vaj vagy bármilyen zsiradék a kenéshez

    Elkészítése:

    A húst kiklopfoljuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A sajtot lereszeljük.

    Egy jénait vagy tűzálló tálat vékonyan kivajazunk.

    A sajtból félreteszünk 8-10 dekányit, a többit a hússzeletekkel rétegekben rakva beletesszük a jénaiba. A tetejére sajt kerüljön, amit kirakunk a baconnel.

    A félretett sajthoz hozzáadjuk a petrezselymet, a tejszínt, az étkezési keményítőt (vagy helyette lisztet), sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd összekeverjük és a szalonna peremét körbeöntjük vele. Így megakadályozzuk, hogy a bacon sülés közben felpöndörödjön és a végén egy ízletes sajtszószt is kapunk!

    A jénai tetejét letakarjuk alufóliával és 200 fokra melegített sütőbe téve 40-45 percig sütjük, majd levesszük a tetejét vagy az alufóliát és még kb 20 percig pirítjuk.

    Miután elkészült legalább 8-10 percet pihentetjük, ezután szépen szeletelhető és a képződött ízletes sajtszósz is folyékony marad.

    Bármilyen sültekhez illő körettel tálalható, jómagam rizibizit készítettem mellé.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá