Nelly szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 16 vékony szelet sertéskaraj
- 45 dkg sajt
- 200 ml főzőtejszín
- 15 dkg bacon
- 1 tk só
- 1 tk őrölt bors
- csipet őrölt szerecsendió
- 1 tk aprított petrezselyemzöld
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 kk vaj vagy bármilyen zsiradék a kenéshez
Elkészítése:
A húst kiklopfoljuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A sajtot lereszeljük.
Egy jénait vagy tűzálló tálat vékonyan kivajazunk.
A sajtból félreteszünk 8-10 dekányit, a többit a hússzeletekkel rétegekben rakva beletesszük a jénaiba. A tetejére sajt kerüljön, amit kirakunk a baconnel.
A félretett sajthoz hozzáadjuk a petrezselymet, a tejszínt, az étkezési keményítőt (vagy helyette lisztet), sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd összekeverjük és a szalonna peremét körbeöntjük vele. Így megakadályozzuk, hogy a bacon sülés közben felpöndörödjön és a végén egy ízletes sajtszószt is kapunk!
A jénai tetejét letakarjuk alufóliával és 200 fokra melegített sütőbe téve 40-45 percig sütjük, majd levesszük a tetejét vagy az alufóliát és még kb 20 percig pirítjuk.
Miután elkészült legalább 8-10 percet pihentetjük, ezután szépen szeletelhető és a képződött ízletes sajtszósz is folyékony marad.
Bármilyen sültekhez illő körettel tálalható, jómagam rizibizit készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »