Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst kiklopfoljuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A sajtot lereszeljük.
Egy jénait vagy tűzálló tálat vékonyan kivajazunk.
A sajtból félreteszünk 8-10 dekányit, a többit a hússzeletekkel rétegekben rakva beletesszük a jénaiba. A tetejére sajt kerüljön, amit kirakunk a baconnel.
A félretett sajthoz hozzáadjuk a petrezselymet, a tejszínt, az étkezési keményítőt (vagy helyette lisztet), sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd összekeverjük és a szalonna peremét körbeöntjük vele. Így megakadályozzuk, hogy a bacon sülés közben felpöndörödjön és a végén egy ízletes sajtszószt is kapunk!
A jénai tetejét letakarjuk alufóliával és 200 fokra melegített sütőbe téve 40-45 percig sütjük, majd levesszük a tetejét vagy az alufóliát és még kb 20 percig pirítjuk.
Miután elkészült legalább 8-10 percet pihentetjük, ezután szépen szeletelhető és a képződött ízletes sajtszósz is folyékony marad.
Bármilyen sültekhez illő körettel tálalható, jómagam rizibizit készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok!