Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Natúr szelet pirított gombával és rizzsel recept

Natúr szelet pirított gombával és rizzsel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet sertéskaraj
    • 50 dkg csiperke gomba
    • 2 nagyobb fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors
    • bazsalikom
    • liszt,
    • kevés étolaj a sütéshez,
    • rizs , amit zöldségesen készítünk el

    Elkészítése:

    A karaj szeleteket vékonyra kiklopfoljuk, mindkét oldalát kicsit megszórjuk sóval, de lehet fokhagyma-granulátummal is. A lisztet,( kb. 10 dkg), a borssal összekeverjük egy tálkában, s beleforgatjuk a hússzeleteket.

    Az olajat felhevítjük és egyenként a hússzeleteket mindkét oldalán hirtelen megpirítjuk. Kivesszük, majd ugyanebben a zsiradékban a felszeletelt gombát, a vöröshagymával megdinszteljük, majd jó ropogósra sütjük.

    Ha ez kész, rárakjuk az apróra vágott fokhagymát, bazsalikomot, esetleg még petrezselymet, majd az egészet összekeverjük. A hússzeleteket úgy tálaljuk, hogy a tetejükre halmozunk ebből a raguból.

    Tipp:

    Én szoktam még paradicsom-karikákat, vagy még cukkinit apróra kockázva hozzáadni, így még szaftosabb, gazdagabb lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá