Natúr szelet pirított gombával és rizzsel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéskaraj
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • bazsalikom
  • liszt,
  • kevés étolaj a sütéshez,
  • rizs , amit zöldségesen készítünk el

Elkészítése:

A karaj szeleteket vékonyra kiklopfoljuk, mindkét oldalát kicsit megszórjuk sóval, de lehet fokhagyma-granulátummal is. A lisztet,( kb. 10 dkg), a borssal összekeverjük egy tálkában, s beleforgatjuk a hússzeleteket.

Az olajat felhevítjük és egyenként a hússzeleteket mindkét oldalán hirtelen megpirítjuk. Kivesszük, majd ugyanebben a zsiradékban a felszeletelt gombát, a vöröshagymával megdinszteljük, majd jó ropogósra sütjük.

Ha ez kész, rárakjuk az apróra vágott fokhagymát, bazsalikomot, esetleg még petrezselymet, majd az egészet összekeverjük. A hússzeleteket úgy tálaljuk, hogy a tetejükre halmozunk ebből a raguból.

Tipp:

Én szoktam még paradicsom-karikákat, vagy még cukkinit apróra kockázva hozzáadni, így még szaftosabb, gazdagabb lesz.