Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos-almás zsebes karaj recept

Narancsos-almás zsebes karaj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg karaj (egyben, csont nélkül)
    • lilahagyma
    • alma
    • narancslekvár
    • 1 narancs
    • bors
    • szárított kakukkfű

    Elkészítése:

    A karajt kb ujjnyi vastagságban bevagdossuk, de arra figyeljünk, hogy alul ne vágjuk át!

    Az összes zsebet beszórjuk sóval, borssal és kakukkfűvel, majd vékonyan megkenjük narancslekvárral.

    A hagymát meghámozzuk és az almával együtt szeletekre vágjuk.

    A zsebeket megtöltjük az almával és a hagymával: vagy felváltva a zsebeket (az egyikbe alma, a másikba hagyma) vagy mindegyik zsebbe tehetünk hagymát és almát (mi így készítettük). A végén az egészet lekenjük még vékonyan lekvárral. Egy tiszta, konyhai zsineggel áltkötjük a húst, majd áttesszük egy tepsire. A narancs levét kifacsarjuk, alá ötjük és alufóliával lefedjük az egészet (ha maradt ki alma és hagyma, azokatt is tegyük a tepsibe).

    180 fokos sütőbe toljuk és 1,5 órán át sütjük. Ezután levesszük a fóliát és visszatoljuk a sütőbe még nagyjából 30 percre. Ekkor sűrűn locsolgassuk meg a szaftjával, hogy ne száradjon ki.

    Kínálhatunk mellé fehérboros gombás-rizst vagy vajon sült burgonyát is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá