Narancsos-almás zsebes karaj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg karaj (egyben, csont nélkül)
- lilahagyma
- alma
- narancslekvár
- 1 narancs
- só
- bors
- szárított kakukkfű
Elkészítése:
A karajt kb ujjnyi vastagságban bevagdossuk, de arra figyeljünk, hogy alul ne vágjuk át!
Az összes zsebet beszórjuk sóval, borssal és kakukkfűvel, majd vékonyan megkenjük narancslekvárral.
A hagymát meghámozzuk és az almával együtt szeletekre vágjuk.
A zsebeket megtöltjük az almával és a hagymával: vagy felváltva a zsebeket (az egyikbe alma, a másikba hagyma) vagy mindegyik zsebbe tehetünk hagymát és almát (mi így készítettük). A végén az egészet lekenjük még vékonyan lekvárral. Egy tiszta, konyhai zsineggel áltkötjük a húst, majd áttesszük egy tepsire. A narancs levét kifacsarjuk, alá ötjük és alufóliával lefedjük az egészet (ha maradt ki alma és hagyma, azokatt is tegyük a tepsibe).
180 fokos sütőbe toljuk és 1,5 órán át sütjük. Ezután levesszük a fóliát és visszatoljuk a sütőbe még nagyjából 30 percre. Ekkor sűrűn locsolgassuk meg a szaftjával, hogy ne száradjon ki.
Kínálhatunk mellé fehérboros gombás-rizst vagy vajon sült burgonyát is.