Narancsos-almás zsebes karaj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg karaj (egyben, csont nélkül)
- lilahagyma
- alma
- narancslekvár
- 1 narancs
- só
- bors
- szárított kakukkfű
Elkészítése:
A karajt kb ujjnyi vastagságban bevagdossuk, de arra figyeljünk, hogy alul ne vágjuk át!
Az összes zsebet beszórjuk sóval, borssal és kakukkfűvel, majd vékonyan megkenjük narancslekvárral.
A hagymát meghámozzuk és az almával együtt szeletekre vágjuk.
A zsebeket megtöltjük az almával és a hagymával: vagy felváltva a zsebeket (az egyikbe alma, a másikba hagyma) vagy mindegyik zsebbe tehetünk hagymát és almát (mi így készítettük). A végén az egészet lekenjük még vékonyan lekvárral. Egy tiszta, konyhai zsineggel áltkötjük a húst, majd áttesszük egy tepsire. A narancs levét kifacsarjuk, alá ötjük és alufóliával lefedjük az egészet (ha maradt ki alma és hagyma, azokatt is tegyük a tepsibe).
180 fokos sütőbe toljuk és 1,5 órán át sütjük. Ezután levesszük a fóliát és visszatoljuk a sütőbe még nagyjából 30 percre. Ekkor sűrűn locsolgassuk meg a szaftjával, hogy ne száradjon ki.
Kínálhatunk mellé fehérboros gombás-rizst vagy vajon sült burgonyát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









