Narancsos-almás zsebes karaj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg karaj (egyben, csont nélkül)
  • lilahagyma
  • alma
  • narancslekvár
  • 1 narancs
  • bors
  • szárított kakukkfű

Elkészítése:

A karajt kb ujjnyi vastagságban bevagdossuk, de arra figyeljünk, hogy alul ne vágjuk át!

Az összes zsebet beszórjuk sóval, borssal és kakukkfűvel, majd vékonyan megkenjük narancslekvárral.

A hagymát meghámozzuk és az almával együtt szeletekre vágjuk.

A zsebeket megtöltjük az almával és a hagymával: vagy felváltva a zsebeket (az egyikbe alma, a másikba hagyma) vagy mindegyik zsebbe tehetünk hagymát és almát (mi így készítettük). A végén az egészet lekenjük még vékonyan lekvárral. Egy tiszta, konyhai zsineggel áltkötjük a húst, majd áttesszük egy tepsire. A narancs levét kifacsarjuk, alá ötjük és alufóliával lefedjük az egészet (ha maradt ki alma és hagyma, azokatt is tegyük a tepsibe).

180 fokos sütőbe toljuk és 1,5 órán át sütjük. Ezután levesszük a fóliát és visszatoljuk a sütőbe még nagyjából 30 percre. Ekkor sűrűn locsolgassuk meg a szaftjával, hogy ne száradjon ki.

Kínálhatunk mellé fehérboros gombás-rizst vagy vajon sült burgonyát is.