Mustáros szűzérmék recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 egész sertés szűzpecsenye (kb. 80 dkg)
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg zöldborsó
- 2 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál mustár
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 1 csokor petrezselyem
- 1/2 dl fehérbor
- 1 dl olaj
- grill fűszerkeverék
- só
Elkészítése:
A lehártyázott szűzpecsenyét ujjnyi vastag darabokra vágom, majd lelapítva érméket formálok belőle. Megszórom grill fűszerkeverékkel és reszelt sajttal, majd felforrósított olajon átsütöm mindkét oldalukat kb. 15 perc alatt. Kiszárítani nem kell.
A húsdarabokat egy tányérra kiveszem, félreteszem. A maradék zsiradékon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom. Hozzáöntöm a fehérbort és amikor a bor illata elpárolgott (1 perc), belekeverem a zöldborsót, sózom és letakarva puhára párolom.
Felöntöm a fele főzőtejszínnel, hozzáadom a mustárt, a félretett szűzérméket és 5 percig még kevergetem láng fölött, végül beleöntöm a megmaradt főzőtejszínt és a reszelt füstölt sajtot.
Tálalásnál megszórom apróra vágott petrezselyemmel. Sós vízben főtt makarónit adok hozzá.