Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mustáros szűzérmék recept

Mustáros szűzérmék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 egész sertés szűzpecsenye (kb. 80 dkg)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 30 dkg zöldborsó
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 evőkanál mustár
    • 10 dkg reszelt füstölt sajt
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1/2 dl fehérbor
    • 1 dl olaj
    • grill fűszerkeverék

    Elkészítése:

    A lehártyázott szűzpecsenyét ujjnyi vastag darabokra vágom, majd lelapítva érméket formálok belőle. Megszórom grill fűszerkeverékkel és reszelt sajttal, majd felforrósított olajon átsütöm mindkét oldalukat kb. 15 perc alatt. Kiszárítani nem kell.

    A húsdarabokat egy tányérra kiveszem, félreteszem. A maradék zsiradékon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom. Hozzáöntöm a fehérbort és amikor a bor illata elpárolgott (1 perc), belekeverem a zöldborsót, sózom és letakarva puhára párolom.

    Felöntöm a fele főzőtejszínnel, hozzáadom a mustárt, a félretett szűzérméket és 5 percig még kevergetem láng fölött, végül beleöntöm a megmaradt főzőtejszínt és a reszelt füstölt sajtot.

    Tálalásnál megszórom apróra vágott petrezselyemmel. Sós vízben főtt makarónit adok hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá