Mustáros szűzérmék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 egész sertés szűzpecsenye (kb. 80 dkg)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg zöldborsó
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál mustár
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1/2 dl fehérbor
  • 1 dl olaj
  • grill fűszerkeverék

Elkészítése:

A lehártyázott szűzpecsenyét ujjnyi vastag darabokra vágom, majd lelapítva érméket formálok belőle. Megszórom grill fűszerkeverékkel és reszelt sajttal, majd felforrósított olajon átsütöm mindkét oldalukat kb. 15 perc alatt. Kiszárítani nem kell.

A húsdarabokat egy tányérra kiveszem, félreteszem. A maradék zsiradékon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom. Hozzáöntöm a fehérbort és amikor a bor illata elpárolgott (1 perc), belekeverem a zöldborsót, sózom és letakarva puhára párolom.

Felöntöm a fele főzőtejszínnel, hozzáadom a mustárt, a félretett szűzérméket és 5 percig még kevergetem láng fölött, végül beleöntöm a megmaradt főzőtejszínt és a reszelt füstölt sajtot.

Tálalásnál megszórom apróra vágott petrezselyemmel. Sós vízben főtt makarónit adok hozzá.