Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás brassói aprópecsenye recept

Medvehagymás brassói aprópecsenye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg sertéscomb vagy lapocka
    • 15 dkg húsos füstölt szalonna
    • 1-1,5 kg burgonya
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 fej fokhagyma
    • 1 csokor medvehagyma
    • őrölt fekete bors
    • csipet majoránna
    • 1 ek paradicsompüré
    • étolaj

    Elkészítése:

    A sertés combot és a szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk tetszés szerint. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagyma és a medvehagyma 2/3 részét és a húst, sózzuk, borsozzuk, egy csipet majoránnát teszünk rá. Mindig csak pár csepp vizet hozzáadva készre pároljuk. Ha a hús megpuhult hozzáadjuk a paradicsompürét és átpirítjuk. Rátesszük a maradék fokhagymát, medvehagymát elkeverjük, de nem főzzük tovább. A burgonyát bő olajban kisütjük és a húshoz keverjük. Tálalásnál házi savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá