Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Majorannás brassói aprópecsenye borsóval recept

Majorannás brassói aprópecsenye borsóval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg sertés lapocka
    • 70 dkg burgonya
    • 1 fej vöröshagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 1 ízlés szerint só
    • 1 ízlés szerint bors
    • 1 ízlés szerint ételízesítő
    • 1 mk majoránna
    • 2 marék zöldborsó
    • 4 ek étolaj

    Elkészítése:

    Felvágom csíkokra a lapockát, majd az apróra vágott és megdinsztelt vöröshagymához adom, ezután fehéredésig pirítom. Hozzáadom az összenyomott, felaprított fokhagymát. Fűszerezzük sóval, borssal, delikáttal és majorannával. Öntök alá vizet és fedő alatt főzöm, 1 órát.

    Ha majdnem kész, hozzáadom a mirelit borsót és tovább főzöm addig, amíg puha nem lesz. Ha megpuhult, leveszem a fedőt és kb. 5 percig így főzöm, hogy lemenjen róla a felesleges víz. A burgonyát vastagabb hasábokra vágom és kisütöm. A burgonyára halmozva tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá