Magyaros húsgombócok recept
Hozzávalók:
- 80 dkg darált hús
- 9 ek főtt rizs
- 1 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- 2 gerezd áttört fokhagyma
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 kis vöröshagyma
- kevés olaj
- 2 ek pirospaprika
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kis poharas tejföl
- 1-2 ek liszt
Elkészítése:
A gombócokhoz a húst ízesítjük sóval, borssal, az áttört fokhagymával. A kisebb fej vöröshagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Ezt is a darált húshoz adjuk, valamit a főtt rizst és a tojást is, majd alaposan összedolgozzuk.
Ezután készítünk egy pörkölt alapot. Ehhez a nagy fej vöröshagymát megtisztítjuk, majd felkockázzuk. Kevés olajon dinsztelni kezdjük, közben hozzáadjuk a felkockázott szalonnát is. Amikor zsírjára sült a szalonna, akkor megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, és felengedjük egy pohár vízzel. Ízesítjük sóval és kevés borssal.
Közben a darált húsos masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk, és rátesszük az alapra. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a gombócokat nagyjából ellepje. Lassú tűzön, fedő alatt készre főzzük.
A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, és óvatosan besűrítjük vele az ételünket. Galuskával tálaljuk.