Magyaros húsgombócok recept
Hozzávalók:
- 80 dkg darált hús
- 9 ek főtt rizs
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- bors
- 2 gerezd áttört fokhagyma
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 kis vöröshagyma
- kevés olaj
- 2 ek pirospaprika
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kis poharas tejföl
- 1-2 ek liszt
Elkészítése:
A gombócokhoz a húst ízesítjük sóval, borssal, az áttört fokhagymával. A kisebb fej vöröshagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Ezt is a darált húshoz adjuk, valamit a főtt rizst és a tojást is, majd alaposan összedolgozzuk.
Ezután készítünk egy pörkölt alapot. Ehhez a nagy fej vöröshagymát megtisztítjuk, majd felkockázzuk. Kevés olajon dinsztelni kezdjük, közben hozzáadjuk a felkockázott szalonnát is. Amikor zsírjára sült a szalonna, akkor megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, és felengedjük egy pohár vízzel. Ízesítjük sóval és kevés borssal.
Közben a darált húsos masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk, és rátesszük az alapra. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a gombócokat nagyjából ellepje. Lassú tűzön, fedő alatt készre főzzük.
A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, és óvatosan besűrítjük vele az ételünket. Galuskával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

