Magyaros húsgombócok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg darált hús
  • 9 ek főtt rizs
  • 1 nagy tojás
  • bors
  • 2 gerezd áttört fokhagyma
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 kis vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 2 ek pirospaprika
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kis poharas tejföl
  • 1-2 ek liszt

Elkészítése:

A gombócokhoz a húst ízesítjük sóval, borssal, az áttört fokhagymával. A kisebb fej vöröshagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Ezt is a darált húshoz adjuk, valamit a főtt rizst és a tojást is, majd alaposan összedolgozzuk.

Ezután készítünk egy pörkölt alapot. Ehhez a nagy fej vöröshagymát megtisztítjuk, majd felkockázzuk. Kevés olajon dinsztelni kezdjük, közben hozzáadjuk a felkockázott szalonnát is. Amikor zsírjára sült a szalonna, akkor megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, és felengedjük egy pohár vízzel. Ízesítjük sóval és kevés borssal.

Közben a darált húsos masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk, és rátesszük az alapra. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a gombócokat nagyjából ellepje. Lassú tűzön, fedő alatt készre főzzük.

A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, és óvatosan besűrítjük vele az ételünket. Galuskával tálaljuk.