Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lyoni sertésszelet recept

Lyoni sertésszelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg sertéscomb
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 0,5 l tej
    • 5-6 fej vöröshagyma
    • 3-4 ek mustár
    • őrölt fekete bors
    • étolaj
    • liszt

    Elkészítése:

    A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a tejbe keverjük.
    A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, ráöntjük a fokhagymás tejet, és egy napra a hűtőbe tesszük.

    Másnap a hússzeleteket papírtörlővel leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat megkenjük mustárral, és egymásra téve egy órára visszatesszük a hűtőbe.

    A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, és karikákra szedjük. A húst serpenyőben szép pirosra sütjük, a visszamaradt zsiradékban 1-2 kanál mustárt pirítunk, egy kevés vizet öntünk rá, és a húst visszatéve puhára pároljuk. A hagymakarikákat belisztezzük, és bő forró olajba kisütjük.
    Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba, mert akkor gyorsabban sül, nem ázik el, és így marad ropogós.

    Szűrőbe, vagy papírtörlőre szedjük, és a hússal tálaljuk. Sült burgonyát készítettem mellé.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    A lyoni sertésszelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 118 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá