Hozzávalók:
Elkészítése:
A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a tejbe keverjük.
A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, ráöntjük a fokhagymás tejet, és egy napra a hűtőbe tesszük.
Másnap a hússzeleteket papírtörlővel leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat megkenjük mustárral, és egymásra téve egy órára visszatesszük a hűtőbe.
A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, és karikákra szedjük. A húst serpenyőben szép pirosra sütjük, a visszamaradt zsiradékban 1-2 kanál mustárt pirítunk, egy kevés vizet öntünk rá, és a húst visszatéve puhára pároljuk. A hagymakarikákat belisztezzük, és bő forró olajba kisütjük.
Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba, mert akkor gyorsabban sül, nem ázik el, és így marad ropogós.
Szűrőbe, vagy papírtörlőre szedjük, és a hússal tálaljuk. Sült burgonyát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!