Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Leveles tésztában sült szűzpecsenye krémes gombaraguval recept

Leveles tésztában sült szűzpecsenye krémes gombaraguval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes szűzpecsenye
    • 1 ek vaj
    • 1 csapot kk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 1 csapot kk házi fokhagymakrém (esetleg 3 gerezd fokhagyma)
    • 20 dkg húsos szalonna vékonyra szeletelve
    • 1 csomag fagyasztott leveles tészta
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Raguhoz:

    • 25 dkg gomba
    • 1 ek vaj
    • 2 dl tejszín
    • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél

    Elkészítése:

    A húst megmossuk, a hártyás részt (ha van rajta) eltávolítjuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük.

    A vajat megolvasztjuk, és a fűszerekkel alaposan elkeverjük, majd egyenletesen a húsra kenjük. Így hagyjuk a húst minimum 1-2 órát pácolódni.

    Egy serpenyőt felforrósítunk, majd a szűzpecsenye minden oldalát hirtelen kicsit lepirítjuk. Plusz zsiradékra nincs szükség, ami vaj a húsra dermedt, pont elegendő. Ha minden oldalát lepirítottuk, hagyjuk kicsit hűlni.

    A sütőt melegítsük elő200 fokra.

    A vékony szalonnacsíkokat egymás mellé fektetjük úgy, hogy a szélei kicsit fedjék egymást. Tegyük rá a kissé lehűlt húst, majd tekerjük fel.

    A leveles tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtsuk ki. A szalonnás húst fedjük be vele úgy, hogy a tészta csak egy rétegben fedje, de a hajtás, illetve az illeszkedés rész alulra kerüljön.
    Helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és egy felvert tojással kenjük le mindenhol a tésztát.

    A forró sütőbe tolva kb. 35 perc alatt szép barnára sütjük. A kifolyt szaftból kiemeljük, és hagyjuk teljesen kihűlni, majd éles késsel szépen felszeleteljük.

    Ragu készítése:

    A gomba héját lehúzzuk, majd vékony szeletekre vágjuk.

    Egy serpenyőben kevés vajat hevítünk, és puhára dinszteljük rajta a gombát. Sóval, borssal ízesítjük. Ha megpuhult, felöntjük a tejszínnel, és összeforraljuk. A tűzről levéve apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és még melegen kínáljuk.

    Tipp:

    A szűzpecsenye melegen és hidegen is finom, bár ha kihűlt, szebben lehet szeletelni. Egyáltalán nem száraz fogás, hidegtálra is remek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá