Körtés sertésszelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 közepes körte
- 50 dkg sertés rövidkaraj
- 1 evőkanál négyszínű bors (őrölt)
- 1 evőkanál rózsabors (díszítéshez)
- 18 db szegfűszeg
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kávéskanál só
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
A húsokat kissé kiklopfolom, majd sózom, borsozom. Hagyom állni 1 órát.
Eközben a körtéket meghámozom, félbe vágom, eltávolítom a magházat, a vajon üvegesre párolom. A körték kemények és annak is kell lenniük. A körtéket ezután kiveszem a vajból és megtűzöm mindegyiket 3 db szegfűszeggel.
A húsok mindkét oldalát a maradék vajon hirtelen átsütöm, majd tepsibe helyezem őket és a tűzdelt körtékből egyet-egyet ráültetek a húsokra. Ráöntöm a vajat, amiben a hús sült, majd a sütőbe teszem.
Fóliával letakarva 40 perc alatt 160 fokon megsütjük. Kevés vizet önthetünk még rá, ha nagyon elfőné a levét. Ha a hús megpuhult tejszínnel dúsítjuk a szaftját és párolt rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


