Körtés sertésszelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 közepes körte
- 50 dkg sertés rövidkaraj
- 1 evőkanál négyszínű bors (őrölt)
- 1 evőkanál rózsabors (díszítéshez)
- 18 db szegfűszeg
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kávéskanál só
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
A húsokat kissé kiklopfolom, majd sózom, borsozom. Hagyom állni 1 órát.
Eközben a körtéket meghámozom, félbe vágom, eltávolítom a magházat, a vajon üvegesre párolom. A körték kemények és annak is kell lenniük. A körtéket ezután kiveszem a vajból és megtűzöm mindegyiket 3 db szegfűszeggel.
A húsok mindkét oldalát a maradék vajon hirtelen átsütöm, majd tepsibe helyezem őket és a tűzdelt körtékből egyet-egyet ráültetek a húsokra. Ráöntöm a vajat, amiben a hús sült, majd a sütőbe teszem.
Fóliával letakarva 40 perc alatt 160 fokon megsütjük. Kevés vizet önthetünk még rá, ha nagyon elfőné a levét. Ha a hús megpuhult tejszínnel dúsítjuk a szaftját és párolt rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »