Körtés sertésszelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 közepes körte
- 50 dkg sertés rövidkaraj
- 1 evőkanál négyszínű bors (őrölt)
- 1 evőkanál rózsabors (díszítéshez)
- 18 db szegfűszeg
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kávéskanál só
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
A húsokat kissé kiklopfolom, majd sózom, borsozom. Hagyom állni 1 órát.
Eközben a körtéket meghámozom, félbe vágom, eltávolítom a magházat, a vajon üvegesre párolom. A körték kemények és annak is kell lenniük. A körtéket ezután kiveszem a vajból és megtűzöm mindegyiket 3 db szegfűszeggel.
A húsok mindkét oldalát a maradék vajon hirtelen átsütöm, majd tepsibe helyezem őket és a tűzdelt körtékből egyet-egyet ráültetek a húsokra. Ráöntöm a vajat, amiben a hús sült, majd a sütőbe teszem.
Fóliával letakarva 40 perc alatt 160 fokon megsütjük. Kevés vizet önthetünk még rá, ha nagyon elfőné a levét. Ha a hús megpuhult tejszínnel dúsítjuk a szaftját és párolt rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »