Körtés sertésszelet recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 közepes körte
- 50 dkg sertés rövidkaraj
- 1 evőkanál négyszínű bors (őrölt)
- 1 evőkanál rózsabors (díszítéshez)
- 18 db szegfűszeg
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kávéskanál só
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
A húsokat kissé kiklopfolom, majd sózom, borsozom. Hagyom állni 1 órát.
Eközben a körtéket meghámozom, félbe vágom, eltávolítom a magházat, a vajon üvegesre párolom. A körték kemények és annak is kell lenniük. A körtéket ezután kiveszem a vajból és megtűzöm mindegyiket 3 db szegfűszeggel.
A húsok mindkét oldalát a maradék vajon hirtelen átsütöm, majd tepsibe helyezem őket és a tűzdelt körtékből egyet-egyet ráültetek a húsokra. Ráöntöm a vajat, amiben a hús sült, majd a sütőbe teszem.
Fóliával letakarva 40 perc alatt 160 fokon megsütjük. Kevés vizet önthetünk még rá, ha nagyon elfőné a levét. Ha a hús megpuhult tejszínnel dúsítjuk a szaftját és párolt rizzsel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.