Hozzávalók:
Elkészítése:
A húsokat kissé kiklopfolom, majd sózom, borsozom. Hagyom állni 1 órát.
Eközben a körtéket meghámozom, félbe vágom, eltávolítom a magházat, a vajon üvegesre párolom. A körték kemények és annak is kell lenniük. A körtéket ezután kiveszem a vajból és megtűzöm mindegyiket 3 db szegfűszeggel.
A húsok mindkét oldalát a maradék vajon hirtelen átsütöm, majd tepsibe helyezem őket és a tűzdelt körtékből egyet-egyet ráültetek a húsokra. Ráöntöm a vajat, amiben a hús sült, majd a sütőbe teszem.
Fóliával letakarva 40 perc alatt 160 fokon megsütjük. Kevés vizet önthetünk még rá, ha nagyon elfőné a levét. Ha a hús megpuhult tejszínnel dúsítjuk a szaftját és párolt rizzsel tálaljuk.