Körtés sertésszelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 közepes körte
  • 50 dkg sertés rövidkaraj
  • 1 evőkanál négyszínű bors (őrölt)
  • 1 evőkanál rózsabors (díszítéshez)
  • 18 db szegfűszeg
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kávéskanál só
  • 10 dkg vaj

Elkészítése:

A húsokat kissé kiklopfolom, majd sózom, borsozom. Hagyom állni 1 órát.

Eközben a körtéket meghámozom, félbe vágom, eltávolítom a magházat, a vajon üvegesre párolom. A körték kemények és annak is kell lenniük. A körtéket ezután kiveszem a vajból és megtűzöm mindegyiket 3 db szegfűszeggel.

A húsok mindkét oldalát a maradék vajon hirtelen átsütöm, majd tepsibe helyezem őket és a tűzdelt körtékből egyet-egyet ráültetek a húsokra. Ráöntöm a vajat, amiben a hús sült, majd a sütőbe teszem.

Fóliával letakarva 40 perc alatt 160 fokon megsütjük. Kevés vizet önthetünk még rá, ha nagyon elfőné a levét. Ha a hús megpuhult tejszínnel dúsítjuk a szaftját és párolt rizzsel tálaljuk.