Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Körtés karaj recept

Körtés karaj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    10 szelet csontos karaj

    2-3 körte

    só, bors, turbolya, rozmaring, oregánó

    újburgonya

    olíva olaj

    vaj

    Elkészítése:

    A karajszeleteket megmosom, papírtörlővel áttörlöm majd megszórom a fűszerekkel.

    Egy serpenyőben vajat és olajat hevítek, ebben elősütöm a húsokat. Miközben sülnek, meghámozom a burgonyákat és nagyságuktól függően felezem, negyedelem őket. A körtéket nem kell meghámozni, elég őket negyedelni, de előtte a magházát távolítsuk el.

    Ne felejtsük a húsokat néha megforgatni. Néhány perc elteltével a húsokat tegyük át egy tepsibe, mehet mellé a burgonya és a körte is. Itt újra fűszerezhetjük, a tetejére tegyünk még néhány ág rozgaringot és oregánót. Olíva olajjal meglocsoljuk, alufóliával levedve, előmelegített sütőben kb. 1 órán keresztül sütjük. Érdemes a végén kicsit a tetejét még megpirítani.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá