Hozzávalók:
10 szelet csontos karaj
2-3 körte
só, bors, turbolya, rozmaring, oregánó
újburgonya
olíva olaj
vaj
Elkészítése:
A karajszeleteket megmosom, papírtörlővel áttörlöm majd megszórom a fűszerekkel.
Egy serpenyőben vajat és olajat hevítek, ebben elősütöm a húsokat. Miközben sülnek, meghámozom a burgonyákat és nagyságuktól függően felezem, negyedelem őket. A körtéket nem kell meghámozni, elég őket negyedelni, de előtte a magházát távolítsuk el.
Ne felejtsük a húsokat néha megforgatni. Néhány perc elteltével a húsokat tegyük át egy tepsibe, mehet mellé a burgonya és a körte is. Itt újra fűszerezhetjük, a tetejére tegyünk még néhány ág rozgaringot és oregánót. Olíva olajjal meglocsoljuk, alufóliával levedve, előmelegített sütőben kb. 1 órán keresztül sütjük. Érdemes a végén kicsit a tetejét még megpirítani.