Kőnigsbergi húsgombócok kaprimártással recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 1 zsemle
- 1 vöröshagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 tk mustár
- só
- bors
- 1 babérlevél
- 4 szegfűszeg
- 1 kisebb vöröshagyma
- 7 dl víz
A szószhoz:
- 3 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 5 dl leszűrt húslé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl tejszín
- 1 ek kapribogyó
- kevés só
- 1 tk citromlé
- csipet bors
Elkészítése:
A zsemlét hideg vízbe beáztatjuk. Egy közepes méretű hagymát megpucolunk, és apróra kockázunk. A darált húst a jól kinyomkodott zsömlével, az apróra vágott hagymával, 1 tojásfehérjével, 1 tk mustárral, sóval, borssal ízesítjük, majd a masszából nedves kézzel gombócokat formázunk.
Egy hagymát megpucolunk és 4 darab szegfűszeget beleszúrunk. Ezt, és egy babérlevelet 7 dl vízben felrakjuk főni, felforraljuk a vizet, majd a gombócokat belerakjuk és puhára főzzük. A levet szűrővel leszűrjük, de 5 dl-t tegyünk félre.
A szószhoz 3 dkg vajat, vagy margarint megolvasztunk, 3 dkg lisztet hozzáadunk, és addig keverjük, amíg enyhe sárgás színt nem kap.
Az 5 dl leszűrt lét hozzáöntjük, egy kézi habverővel elkeverjük, figyelve arra, hogy nehogy csomós legyen. A szószt felforraljuk, és még 5 percig főzzük.
Egy tojássárgáját 1 dl tejszínnel elkeverünk, majd a szószhoz adjuk (a szószt nem szabad főznünk), nehogy kicsapódjon a tojás.
Egy evőkanál kapribogyót hozzáadunk, sóval, borssal, 1 kávéskanál citromlével ízesítjük, a gombócokat a szószba tesszük és 5 percig állni hagyjuk benne. Párolt rizzsel, szárított kapribogyóval díszítve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »