Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos-káposztás hústekercs recept

Kolbászos-káposztás hústekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet csontozott karaj
    • 8 kb. 5 cm-es darab füstölt kolbász
    • 4 ek savanyú káposzta
    • 8 vékony szelet szalonna
    • 2 dl leszűrt húsleves

    Elkészítése:

    A húst enyhén kiklopfoljuk, besózzuk. A kiterített hússzeletekre halmozzuk a káposztát, rátesszük a kolbászokat, és összetekerjük. Ráhajtjuk a szalonnaszeletet, és hústűvel rögzítjük. Különösebb fűszerezést nem igényel, mert a kolbásztól és a káposztától kap ízt a hús.

    Tűzálló tálba rakosgatjuk, aláöntünk egy ujjnyi magasságban húslevest. Alufóliával borítva tesszük a sütőbe. Lefedve 30 percig pároljuk, majd levéve a fóliát tovább sütjük pirosodásig.

    Ha kész, tálaló tálra szedjük. A levéből mártást készíthetünk, egy kis dinsztelt hagymás-lisztes rántással.

    Főtt krumplival, zsemlegombóccal tálaljuk.

    Tipp:

    Elég nehéz, tartalmas étel, amihez mindenképpen tálaljunk valamilyen zöld salátát, klasszikus cukros, sós, ecetes lével ízesítve.

    A kolbászos-káposztás hústekercs kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 194 kcal
    Fehérje: 18 g
    Szénhidrát: 1 g
    Zsír: 13 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá