Kolbászos-káposztás hústekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kolbászos-káposztás hústekercs

Hozzávalók:

  • 8 szelet csontozott karaj
  • 8 kb. 5 cm-es darab füstölt kolbász
  • 4 ek savanyú káposzta
  • 8 vékony szelet szalonna
  • 2 dl leszűrt húsleves

Elkészítése:

A húst enyhén kiklopfoljuk, besózzuk. A kiterített hússzeletekre halmozzuk a káposztát, rátesszük a kolbászokat, és összetekerjük. Ráhajtjuk a szalonnaszeletet, és hústűvel rögzítjük. Különösebb fűszerezést nem igényel, mert a kolbásztól és a káposztától kap ízt a hús.

Tűzálló tálba rakosgatjuk, aláöntünk egy ujjnyi magasságban húslevest. Alufóliával borítva tesszük a sütőbe. Lefedve 30 percig pároljuk, majd levéve a fóliát tovább sütjük pirosodásig.

Ha kész, tálaló tálra szedjük. A levéből mártást készíthetünk, egy kis dinsztelt hagymás-lisztes rántással.

Főtt krumplival, zsemlegombóccal tálaljuk.

Tipp:

Elég nehéz, tartalmas étel, amihez mindenképpen tálaljunk valamilyen zöld salátát, klasszikus cukros, sós, ecetes lével ízesítve.