Kemencés sertéssült almás szósszal recept
Hozzávalók:
- 2 kg sertéscomb
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 2 ek sertészsír
- 2 alma
- 2 vöröshagyma
- 3 dl száraz vörösbor
- frissen őrölt bors
- só
- 2 ek cukor
Elkészítése:
A sertéscombot bedörzsölöm sóval, és borsot darálok rá. Az előzőleg beáztatott cserépedény (Pataki tál) aljára elrendezem a fél centis karikára vágott vöröshagymát. Megsózom, és elhelyezem rajta a combot.
Megszórom a vékony szeletekre vágott fokhagymával, rákenem a zsírt, aláöntöm a bort, és körberakom a magházától megfosztott, feldarabolt almával.
Lefedem a tetejével, 300 fokos kemencébe tolom, és 1,5 órát sütöm lefedve, majd leveszem a fedelét, és még 0,5 órát sütöm.
Amikor a teteje is megpirult vágódeszkára teszem, és fél óra pihentetés után felszeletelem.
Közben egy serpenyőben megpirítom a cukrot. Amikor kezd barnulni, hozzáadom a tálban maradt szaftos sült almát és a hagymát. Botmixerrel pépesre turmixolom, és forralással besűrítem.
A sertéssült mellé krumplipürét és párolt káposztát kínálok.
A kemencés sertéssült almás szósszal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

