Karajszeletek sajtos bundában recept

Hozzávalók:
- 60 dkg csont nélküli karaj (4 szelet)
- só ízlés szerint
A panírhoz:
- kb 20 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej
- 10 dkg reszelt sajt
A körethez:
- 60 dkg burgonya
- 2 tk ételízesítő
- 1 kk pirospaprika
A sütéshez:
- 6 dl étolaj
Elkészítése:
A húst kiklopfoltam és megsóztam mindkét oldalát.
A tojásokat felvertem és hozzákevertem a tejet és a sajtot.
Először lisztbe, majd a sajtos masszába, majd végül újra lisztbe forgattam a húsokat.
Felhevített olajban, fedő alatt, majd fordítás után fedő nélkül kisütöttem a húsokat.
A körethez a krumplit meghámoztam, megmostam, majd nagyobb hasábokra vágtam. Ételízesítőt és paprikát szórtam rá, majd kb 30 percig állni hagytam. Ezután a levét leszűrtem és bő olajban kisütöttem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »