Karajszeletek sajtos bundában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60 dkg csont nélküli karaj (4 szelet)
  • só ízlés szerint

A panírhoz:

  • kb 20 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 10 dkg reszelt sajt

A körethez:

  • 60 dkg burgonya
  • 2 tk ételízesítő
  • 1 kk pirospaprika

A sütéshez:

  • 6 dl étolaj

Elkészítése:

A húst kiklopfoltam és megsóztam mindkét oldalát.

A tojásokat felvertem és hozzákevertem a tejet és a sajtot.

Először lisztbe, majd a sajtos masszába, majd végül újra lisztbe forgattam a húsokat.

Felhevített olajban, fedő alatt, majd fordítás után fedő nélkül kisütöttem a húsokat.

A körethez a krumplit meghámoztam, megmostam, majd nagyobb hasábokra vágtam. Ételízesítőt és paprikát szórtam rá, majd kb 30 percig állni hagytam. Ezután a levét leszűrtem és bő olajban kisütöttem.

Jó étvágyat kívánok hozzá!