Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztán sült knédli recept

Káposztán sült knédli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg savanyú káposzta
    • 5 evőkanál étolaj
    • 1 evőkanál fűszerpaprika
    • 70 dkg sertés hús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 babérlevél
    • 3-4 gerezg fokhagyma
    • 10-12 szem egészbors
    • kicsi só
    • 25 dkg kolozsvári szalonna
    • 25 dkg füstölt kolbász

    A knédlihez:

    • 1 kg sima liszt
    • 50 g élesztő
    • 1 evőkanál tejföl
    • 1 teáskanál sertészsír
    • melegvíz a dagasztáshoz

    Elkészítése:

    A knédli hozzávalóiból kenyértésztát készítünk és 30-40 percig letakarva pihentetjük, kelesztjük.

    A sertéshúst felszeleteljük és egy edényben félpuhára főzzük a hagymákkal és a fűszerekkel, végül felcsíkozhatjuk, de egyben is maradhatnak a szeletek.

    A kolbászt nem túl vékony karikákra, a szalonnát pedig kisebb darabokra vágjuk.

    A savanyú káposztát, ha nagyon intenzív átmossuk, kinyomkodjuk, majd az olajon a pirospaprikával elkeverve szintén félpuhára pároljuk. Ha le akarna égni, akkor időnként kevéske vizet öntsünk alá.

    Miután minden hozzávalót előkészítettünk, akkor egy tűzálló tálba rétegezzük. Alulra kerül a káposzta, arra jön a hús, aztán a szalonna és végül a kolbász.

    A megkelt kenyértésztából kisebb (jelen esetben hosszúkás) gombócokat formázunk és végül ezzel zárjuk a sort.
    Légmentesen lefedjük és kb 35-40 percig előmelegített sütőben 180 fokon gőzöljük, majd levesszük a tetejét és még maximum 10 percig pirítjuk a tészta tetejét. Tejföllel kínálva tálaljuk.

    Tipp:

    A szalonna és a kolbász helyett ízlés szerint bármilyen hozzávalóval elkészíthető. Lényeg, hogy némi füstölt húst tartalmazzon, úgy a legfinomabb!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá