Káposztán sült knédli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 5 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 70 dkg sertés hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 babérlevél
- 3-4 gerezg fokhagyma
- 10-12 szem egészbors
- kicsi só
- 25 dkg kolozsvári szalonna
- 25 dkg füstölt kolbász
A knédlihez:
- 1 kg sima liszt
- 50 g élesztő
- 1 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál sertészsír
- melegvíz a dagasztáshoz
Elkészítése:
A knédli hozzávalóiból kenyértésztát készítünk és 30-40 percig letakarva pihentetjük, kelesztjük.
A sertéshúst felszeleteljük és egy edényben félpuhára főzzük a hagymákkal és a fűszerekkel, végül felcsíkozhatjuk, de egyben is maradhatnak a szeletek.
A kolbászt nem túl vékony karikákra, a szalonnát pedig kisebb darabokra vágjuk.
A savanyú káposztát, ha nagyon intenzív átmossuk, kinyomkodjuk, majd az olajon a pirospaprikával elkeverve szintén félpuhára pároljuk. Ha le akarna égni, akkor időnként kevéske vizet öntsünk alá.
Miután minden hozzávalót előkészítettünk, akkor egy tűzálló tálba rétegezzük. Alulra kerül a káposzta, arra jön a hús, aztán a szalonna és végül a kolbász.
A megkelt kenyértésztából kisebb (jelen esetben hosszúkás) gombócokat formázunk és végül ezzel zárjuk a sort.
Légmentesen lefedjük és kb 35-40 percig előmelegített sütőben 180 fokon gőzöljük, majd levesszük a tetejét és még maximum 10 percig pirítjuk a tészta tetejét. Tejföllel kínálva tálaljuk.
Tipp:
A szalonna és a kolbász helyett ízlés szerint bármilyen hozzávalóval elkészíthető. Lényeg, hogy némi füstölt húst tartalmazzon, úgy a legfinomabb!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »