Hozzávalók:
A knédlihez:
Elkészítése:
A knédli hozzávalóiból kenyértésztát készítünk és 30-40 percig letakarva pihentetjük, kelesztjük.
A sertéshúst felszeleteljük és egy edényben félpuhára főzzük a hagymákkal és a fűszerekkel, végül felcsíkozhatjuk, de egyben is maradhatnak a szeletek.
A kolbászt nem túl vékony karikákra, a szalonnát pedig kisebb darabokra vágjuk.
A savanyú káposztát, ha nagyon intenzív átmossuk, kinyomkodjuk, majd az olajon a pirospaprikával elkeverve szintén félpuhára pároljuk. Ha le akarna égni, akkor időnként kevéske vizet öntsünk alá.
Miután minden hozzávalót előkészítettünk, akkor egy tűzálló tálba rétegezzük. Alulra kerül a káposzta, arra jön a hús, aztán a szalonna és végül a kolbász.
A megkelt kenyértésztából kisebb (jelen esetben hosszúkás) gombócokat formázunk és végül ezzel zárjuk a sort.
Légmentesen lefedjük és kb 35-40 percig előmelegített sütőben 180 fokon gőzöljük, majd levesszük a tetejét és még maximum 10 percig pirítjuk a tészta tetejét. Tejföllel kínálva tálaljuk.
A szalonna és a kolbász helyett ízlés szerint bármilyen hozzávalóval elkészíthető. Lényeg, hogy némi füstölt húst tartalmazzon, úgy a legfinomabb!