Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kanászpecsenye recept

Kanászpecsenye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéscomb
    • 0,5 kg sertésmáj
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • olaj
    • őrölt bors
    • 2 db sárga paprika
    • 2 db paradicsom
    • majoránna
    • bazsalikom
    • pirospaprika

    Elkészítése:

    A májat vékony csíkokra szeleteljük. A combot felszeljük, majd kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és mind két oldalát átsütjük, majd félre tesszük.

    A vöröshagymát apróra vágjuk. A hús sütéséből maradt olajból elveszünk 2 evőkanálnyit és a hagymát megdinszteljük, rátesszük a májat, 1,5 dl forró vizet öntünk rá, borsozzuk és majoránnával meghintjük.

    Hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és paprikát, fokhagymát nyomunk rá és fedő alatt majdnem készre főzzük. Az elpárolgott levelet vízzel pótoljuk.

    Hozzáadjuk a félre tett hússzeleteket és készre főzzük. Meghintjük pirospaprikával és egy kevés vízzel pótoljuk a levét.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá