Indiai sertés csicseriborsóval (Pandi Chana Curry) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg sertéshús
- 1 doboz (konzerv) csicseriborsó
- 2 vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma (vékony csíkokra vágva)
- 1 zöld csípős paprika (lehet friss chili is)
- 5 dkg friss gyömbér (vékony csíkokra vágva)
- 1 ek őrölt pirospaprika
- őrölt chili (ízlés szerint)
- 1-2 fahéjrúd
- 2 tk köménymag
- 3-4 szegfűszeg
- 2-3 kardamom mag
Őrölt indiai fűszerek:
- garam masala
- tikka masala
- tandoori masala
- curry
- koriander
- római kömény
- só
- bors
- olaj
- 4-5 dl húsleves alaplé (kockából is jó)
Elkészítése:
A darabos fűszereket mozsárban, vagy aprítógépben összezúzzuk, és kevés olajon, nagy lángon lepirítjuk. A megpirított fűszerekhez hozzáadjuk a felkockázott húst, és nagy lángon minden oldalát alaposan megpirítjuk (nem kell folyton kavargatni, hadd barnuljon meg egy kicsit a hús).
A megpörkölt húshoz hozzáadjuk az őrölt chilit, a zöld csípős paprikát, elkeverjük, és 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát (elkeverjük, és 1 percig pirítjuk), az apróra vágott hagymát (elkeverjük, és 1 percig pirítjuk), a gyömbért (elkeverjük, és 1 percig pirítjuk), az őrölt pirospaprikát, sót, a borsot és az őrölt indiai fűszereket.
A zöldségek pirításánál figyeljünk, hogy ne égjenek meg. Felöntjük 2-3 dl alaplével, és addig főzzük, amíg a hús majdnem megpuhul. Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a csicseriborsót.
Tipp:
A konzerv csicseriborsó nagyon puha, nem kell túl sokáig főzni. Az étel sűrűségét folyamatosan szabályozhatjuk az alaplé hozzáadásával. Tálalható hígabban is levesként, vagy sűrűbben rizzsel, esetleg tésztával.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »