Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Indiai sertés csicseriborsóval (Pandi Chana Curry) recept

Indiai sertés csicseriborsóval (Pandi Chana Curry)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg sertéshús
    • 1 doboz (konzerv) csicseriborsó
    • 2 vöröshagyma
    • 5 gerezd fokhagyma (vékony csíkokra vágva)
    • 1 zöld csípős paprika (lehet friss chili is)
    • 5 dkg friss gyömbér (vékony csíkokra vágva)
    • 1 ek őrölt pirospaprika
    • őrölt chili (ízlés szerint)
    •   1-2 fahéjrúd
    • 2 tk köménymag
    • 3-4 szegfűszeg
    • 2-3 kardamom mag

    Őrölt indiai fűszerek:

    • garam masala
    • tikka masala
    • tandoori masala
    • curry
    • koriander
    • római kömény
    • bors
    • olaj
    • 4-5 dl húsleves alaplé (kockából is jó)

    Elkészítése:

    A darabos fűszereket mozsárban, vagy aprítógépben összezúzzuk, és kevés olajon, nagy lángon lepirítjuk. A megpirított fűszerekhez hozzáadjuk a felkockázott húst, és nagy lángon minden oldalát alaposan megpirítjuk (nem kell folyton kavargatni, hadd barnuljon meg egy kicsit a hús).

    A megpörkölt húshoz hozzáadjuk az őrölt chilit, a zöld csípős paprikát, elkeverjük, és 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát (elkeverjük, és 1 percig pirítjuk), az apróra vágott hagymát (elkeverjük, és 1 percig pirítjuk), a gyömbért (elkeverjük, és 1 percig pirítjuk), az őrölt pirospaprikát, sót, a borsot és az őrölt indiai fűszereket.

    A zöldségek pirításánál figyeljünk, hogy ne égjenek meg. Felöntjük 2-3 dl alaplével, és addig főzzük, amíg a hús majdnem megpuhul. Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a csicseriborsót.

    Tipp:

    A konzerv csicseriborsó nagyon puha, nem kell túl sokáig főzni. Az étel sűrűségét folyamatosan szabályozhatjuk az alaplé hozzáadásával. Tálalható hígabban is levesként, vagy sűrűbben rizzsel, esetleg tésztával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá