Indiai sertés csicseriborsóval (Pandi Chana Curry) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg sertéshús
- 1 doboz (konzerv) csicseriborsó
- 2 vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma (vékony csíkokra vágva)
- 1 zöld csípős paprika (lehet friss chili is)
- 5 dkg friss gyömbér (vékony csíkokra vágva)
- 1 ek őrölt pirospaprika
- őrölt chili (ízlés szerint)
- 1-2 fahéjrúd
- 2 tk köménymag
- 3-4 szegfűszeg
- 2-3 kardamom mag
Őrölt indiai fűszerek:
- garam masala
- tikka masala
- tandoori masala
- curry
- koriander
- római kömény
- só
- bors
- olaj
- 4-5 dl húsleves alaplé (kockából is jó)
Elkészítése:
A darabos fűszereket mozsárban, vagy aprítógépben összezúzzuk, és kevés olajon, nagy lángon lepirítjuk. A megpirított fűszerekhez hozzáadjuk a felkockázott húst, és nagy lángon minden oldalát alaposan megpirítjuk (nem kell folyton kavargatni, hadd barnuljon meg egy kicsit a hús).
A megpörkölt húshoz hozzáadjuk az őrölt chilit, a zöld csípős paprikát, elkeverjük, és 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát (elkeverjük, és 1 percig pirítjuk), az apróra vágott hagymát (elkeverjük, és 1 percig pirítjuk), a gyömbért (elkeverjük, és 1 percig pirítjuk), az őrölt pirospaprikát, sót, a borsot és az őrölt indiai fűszereket.
A zöldségek pirításánál figyeljünk, hogy ne égjenek meg. Felöntjük 2-3 dl alaplével, és addig főzzük, amíg a hús majdnem megpuhul. Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a csicseriborsót.
Tipp:
A konzerv csicseriborsó nagyon puha, nem kell túl sokáig főzni. Az étel sűrűségét folyamatosan szabályozhatjuk az alaplé hozzáadásával. Tálalható hígabban is levesként, vagy sűrűbben rizzsel, esetleg tésztával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »