Indiai sertés csicseriborsóval (Pandi Chana Curry)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéshús
  • 1 doboz (konzerv) csicseriborsó
  • 2 vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma (vékony csíkokra vágva)
  • 1 zöld csípős paprika (lehet friss chili is)
  • 5 dkg friss gyömbér (vékony csíkokra vágva)
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • őrölt chili (ízlés szerint)
  •   1-2 fahéjrúd
  • 2 tk köménymag
  • 3-4 szegfűszeg
  • 2-3 kardamom mag

Őrölt indiai fűszerek:

  • garam masala
  • tikka masala
  • tandoori masala
  • curry
  • koriander
  • római kömény
  • bors
  • olaj
  • 4-5 dl húsleves alaplé (kockából is jó)

Elkészítése:

A darabos fűszereket mozsárban, vagy aprítógépben összezúzzuk, és kevés olajon, nagy lángon lepirítjuk. A megpirított fűszerekhez hozzáadjuk a felkockázott húst, és nagy lángon minden oldalát alaposan megpirítjuk (nem kell folyton kavargatni, hadd barnuljon meg egy kicsit a hús).

A megpörkölt húshoz hozzáadjuk az őrölt chilit, a zöld csípős paprikát, elkeverjük, és 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát (elkeverjük, és 1 percig pirítjuk), az apróra vágott hagymát (elkeverjük, és 1 percig pirítjuk), a gyömbért (elkeverjük, és 1 percig pirítjuk), az őrölt pirospaprikát, sót, a borsot és az őrölt indiai fűszereket.

A zöldségek pirításánál figyeljünk, hogy ne égjenek meg. Felöntjük 2-3 dl alaplével, és addig főzzük, amíg a hús majdnem megpuhul. Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a csicseriborsót.

Tipp:

A konzerv csicseriborsó nagyon puha, nem kell túl sokáig főzni. Az étel sűrűségét folyamatosan szabályozhatjuk az alaplé hozzáadásával. Tálalható hígabban is levesként, vagy sűrűbben rizzsel, esetleg tésztával.