Hozzávalók:
Őrölt indiai fűszerek:
Elkészítése:
A darabos fűszereket mozsárban, vagy aprítógépben összezúzzuk, és kevés olajon, nagy lángon lepirítjuk. A megpirított fűszerekhez hozzáadjuk a felkockázott húst, és nagy lángon minden oldalát alaposan megpirítjuk (nem kell folyton kavargatni, hadd barnuljon meg egy kicsit a hús).
A megpörkölt húshoz hozzáadjuk az őrölt chilit, a zöld csípős paprikát, elkeverjük, és 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát (elkeverjük, és 1 percig pirítjuk), az apróra vágott hagymát (elkeverjük, és 1 percig pirítjuk), a gyömbért (elkeverjük, és 1 percig pirítjuk), az őrölt pirospaprikát, sót, a borsot és az őrölt indiai fűszereket.
A zöldségek pirításánál figyeljünk, hogy ne égjenek meg. Felöntjük 2-3 dl alaplével, és addig főzzük, amíg a hús majdnem megpuhul. Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a csicseriborsót.
A konzerv csicseriborsó nagyon puha, nem kell túl sokáig főzni. Az étel sűrűségét folyamatosan szabályozhatjuk az alaplé hozzáadásával. Tálalható hígabban is levesként, vagy sűrűbben rizzsel, esetleg tésztával.