Indiai sertés csicseriborsóval (Pandi Chana Curry)

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéshús
  • 1 doboz (konzerv) csicseriborsó
  • 2 vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma (vékony csíkokra vágva)
  • 1 zöld csípős paprika (lehet friss chili is)
  • 5 dkg friss gyömbér (vékony csíkokra vágva)
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • őrölt chili (ízlés szerint)
  •   1-2 fahéjrúd
  • 2 tk köménymag
  • 3-4 szegfűszeg
  • 2-3 kardamom mag

Őrölt indiai fűszerek:

  • garam masala
  • tikka masala
  • tandoori masala
  • curry
  • koriander
  • római kömény
  • bors
  • olaj
  • 4-5 dl húsleves alaplé (kockából is jó)