Húsos burek recept
Hozzávalók:
- 1 csomag 8 lapos rétestészta
- 50 dkg darált sertéshús
- 25 dkg csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- őrölt pirospaprika
- só
- bors
- kakukkfű
- 1 ek olívaolaj
- 2 ek mustár
Kenéshez:
- 1 dl főzőtejszín
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
Elkészítése:
A hagymákat megtisztítjuk és felkockázzuk. A gombát megpucoljuk és felszeleteljük.
A vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az őrölt paprikát és a fokhagymát, amit kicsit megfuttatunk.
Ráöntjük a darált húst, és fehéredésig sütjük, majd mehet rá a gomba, amivel együtt addig főzzük az egészet, míg kicsit össze nem esik a gomba. Sóval, borssal, mustárral és kakukkfűvel ízesítjük. A tűzről levéve félretesszük kicsit hűlni, addig előkészítjük a réteslapokat.
Egy nedves konyharuhára terítünk ki két egymásra helyezett lapot (vízzel meg is spriccelhetjük) és ezen egyenletesen elterítjük a húsos keverék egynegyedét (közben a többi lapot nedves ruhába csavarva tároljuk).
A hússal beterített lapot óvatosan rúd formába feltekerjük, majd egy sütőpapírral bélelt torta vagy piteformába helyezzük úgy, hogy középről indulva egy csiga formát kezdünk el kialakítani vigyázva, nehogy eltörjön.
A többi réteslappal ugyanígy járunk el, és egymáshoz illesztve növeljük a csiga formát.
Mikor mindegyikkel elkészültünk, előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és a tejszínnel elkevert tojással megkenjük a töltött réteslapok tetejét. Így tesszük a sütőbe, és addig hagyjuk bent, míg szép aranybarnára nem sült a teteje.
Nagyon laktató és különleges étel. Tálalásnál tortaszeletekhez hasonlóan vágjuk fel, és így kínáljuk.
Tipp:
Előételként, vagy főételként is megállja helyét.
A húsos burek kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 7 g