Húsos burek recept

Hozzávalók:
- 1 csomag 8 lapos rétestészta
- 50 dkg darált sertéshús
- 25 dkg csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- őrölt pirospaprika
- só
- bors
- kakukkfű
- 1 ek olívaolaj
- 2 ek mustár
Kenéshez:
- 1 dl főzőtejszín
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
Elkészítése:
A hagymákat megtisztítjuk és felkockázzuk. A gombát megpucoljuk és felszeleteljük.
A vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az őrölt paprikát és a fokhagymát, amit kicsit megfuttatunk.
Ráöntjük a darált húst, és fehéredésig sütjük, majd mehet rá a gomba, amivel együtt addig főzzük az egészet, míg kicsit össze nem esik a gomba. Sóval, borssal, mustárral és kakukkfűvel ízesítjük. A tűzről levéve félretesszük kicsit hűlni, addig előkészítjük a réteslapokat.
Egy nedves konyharuhára terítünk ki két egymásra helyezett lapot (vízzel meg is spriccelhetjük) és ezen egyenletesen elterítjük a húsos keverék egynegyedét (közben a többi lapot nedves ruhába csavarva tároljuk).
A hússal beterített lapot óvatosan rúd formába feltekerjük, majd egy sütőpapírral bélelt torta vagy piteformába helyezzük úgy, hogy középről indulva egy csiga formát kezdünk el kialakítani vigyázva, nehogy eltörjön.
A többi réteslappal ugyanígy járunk el, és egymáshoz illesztve növeljük a csiga formát.
Mikor mindegyikkel elkészültünk, előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és a tejszínnel elkevert tojással megkenjük a töltött réteslapok tetejét. Így tesszük a sütőbe, és addig hagyjuk bent, míg szép aranybarnára nem sült a teteje.
Nagyon laktató és különleges étel. Tálalásnál tortaszeletekhez hasonlóan vágjuk fel, és így kínáljuk.
Tipp:
Előételként, vagy főételként is megállja helyét.
A húsos burek kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 7 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »