Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos burek recept

Húsos burek
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag 8 lapos rétestészta
    • 50 dkg darált sertéshús
    • 25 dkg csiperke gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • őrölt pirospaprika
    • bors
    • kakukkfű
    • 1 ek olívaolaj
    • 2 ek mustár

    Kenéshez:

    • 1 dl főzőtejszín
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors

    Elkészítése:

    A hagymákat megtisztítjuk és felkockázzuk. A gombát megpucoljuk és felszeleteljük.

    A vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az őrölt paprikát és a fokhagymát, amit kicsit megfuttatunk.

    Ráöntjük a darált húst, és fehéredésig sütjük, majd mehet rá a gomba, amivel együtt addig főzzük az egészet, míg kicsit össze nem esik a gomba. Sóval, borssal, mustárral és kakukkfűvel ízesítjük. A tűzről levéve félretesszük kicsit hűlni, addig előkészítjük a réteslapokat.

    Egy nedves konyharuhára terítünk ki két egymásra helyezett lapot (vízzel meg is spriccelhetjük) és ezen egyenletesen elterítjük a húsos keverék egynegyedét (közben a többi lapot nedves ruhába csavarva tároljuk).

    A hússal beterített lapot óvatosan rúd formába feltekerjük, majd egy sütőpapírral bélelt torta vagy piteformába helyezzük úgy, hogy középről indulva egy csiga formát kezdünk el kialakítani vigyázva, nehogy eltörjön.

    A többi réteslappal ugyanígy járunk el, és egymáshoz illesztve növeljük a csiga formát.

    Mikor mindegyikkel elkészültünk, előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és a tejszínnel elkevert tojással megkenjük a töltött réteslapok tetejét. Így tesszük a sütőbe, és addig hagyjuk bent, míg szép aranybarnára nem sült a teteje.

    Nagyon laktató és különleges étel. Tálalásnál tortaszeletekhez hasonlóan vágjuk fel, és így kínáljuk.

    Tipp:

    Előételként, vagy főételként is megállja helyét.

    A húsos burek kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 151 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 9 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá