Hozzávalók:
Kenéshez:
Elkészítése:
A hagymákat megtisztítjuk és felkockázzuk. A gombát megpucoljuk és felszeleteljük.
A vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az őrölt paprikát és a fokhagymát, amit kicsit megfuttatunk.
Ráöntjük a darált húst, és fehéredésig sütjük, majd mehet rá a gomba, amivel együtt addig főzzük az egészet, míg kicsit össze nem esik a gomba. Sóval, borssal, mustárral és kakukkfűvel ízesítjük. A tűzről levéve félretesszük kicsit hűlni, addig előkészítjük a réteslapokat.
Egy nedves konyharuhára terítünk ki két egymásra helyezett lapot (vízzel meg is spriccelhetjük) és ezen egyenletesen elterítjük a húsos keverék egynegyedét (közben a többi lapot nedves ruhába csavarva tároljuk).
A hússal beterített lapot óvatosan rúd formába feltekerjük, majd egy sütőpapírral bélelt torta vagy piteformába helyezzük úgy, hogy középről indulva egy csiga formát kezdünk el kialakítani vigyázva, nehogy eltörjön.
A többi réteslappal ugyanígy járunk el, és egymáshoz illesztve növeljük a csiga formát.
Mikor mindegyikkel elkészültünk, előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és a tejszínnel elkevert tojással megkenjük a töltött réteslapok tetejét. Így tesszük a sütőbe, és addig hagyjuk bent, míg szép aranybarnára nem sült a teteje.
Nagyon laktató és különleges étel. Tálalásnál tortaszeletekhez hasonlóan vágjuk fel, és így kínáljuk.
Előételként, vagy főételként is megállja helyét.