Húsgolyó paradicsomos mártásban recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Hús:
- 50 dkg darált hús
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zabpehely
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk só
Mártás:
- 1 l paradicsompüré
- 1 ek oregánó
- 1 ek bazsalikom
- 2 csipet só
- 3 ek barna cukor
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A húsgolyók hozzávalóit alaposan összekeverjük, és betesszük a hűtőbe 30-60 percre. Kisebb golyókat formázunk belőle, és zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük kb. 20 percet.
Egy serpenyőben felforraljuk a paradicsomszószt, hozzáadjuk a fűszereket, és ha kell, utánaízesítünk.
Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és összeforraljuk. A húsgolyókat a mártásba tesszük, és 5-6 percen át forgatva összemelegítjük. Tésztával, rizzsel vagy kenyérrel tálaljuk.
A húsgolyó paradicsomos mártásban kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 115 kcal
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 6 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 6 g
Forrás: https://www.receptekaz.com
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.