Húsgolyó paradicsomos mártásban recept

Hozzávalók:
Hús:
- 50 dkg darált hús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zabpehely
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk só
Mártás:
- 1 l paradicsompüré
- 1 ek oregánó
- 1 ek bazsalikom
- 2 csipet só
- 3 ek barna cukor
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A húsgolyók hozzávalóit alaposan összekeverjük, és betesszük a hűtőbe 30-60 percre. Kisebb golyókat formázunk belőle, és zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük kb. 20 percet.
Egy serpenyőben felforraljuk a paradicsomszószt, hozzáadjuk a fűszereket, és ha kell, utánaízesítünk.
Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és összeforraljuk. A húsgolyókat a mártásba tesszük, és 5-6 percen át forgatva összemelegítjük. Tésztával, rizzsel vagy kenyérrel tálaljuk.
A húsgolyó paradicsomos mártásban kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 6 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »