Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hentes tokány recept

Hentes tokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéscomb
    • 6 dkg füstölt szalonna
    • 15 dkg gépsonka
    • 3 ek olaj
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 1 kk só
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1 ek liszt
    • 1 mk sűrített paradicsom
    • 1 db paradicsom
    • 15 dkg csemegeuborka
    • kevés őrölt bors
    • 1 ek petrezselyem

    Köretnek

    • párolt rizs

    Elkészítése:

    A húst felkockázzuk, a szalonnát apró csíkokra vágjuk és egy lábasban üvegesre pirítjuk.

    A hagymát finomra vágjuk, majd a szalonnához adjuk és megfonnyasztjuk. Ekkor kerül rá a hús, amit fehéredésik pirítunk.

    Megsózzuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott- és a sűrített paradicsomot, a lisztet és a fűszerpaprikát, majd 1 percig pirítjuk. Felöntjük 3 dl vízzel, majd amikor forrni kezd takarékra tesszük és fedő alatt főzzük.

    A sonkát és az uborkát összevágjuk, majd a puha húshoz adjuk. Egyet forralunk rajta, majd ha szükséges sózzuk és petrezselyem zölddel fűszerezzük.

    Párolt rizzsel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá