Hentes tokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hentes tokány

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 6 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg gépsonka
  • 3 ek olaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 kk só
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 ek liszt
  • 1 mk sűrített paradicsom
  • 1 db paradicsom
  • 15 dkg csemegeuborka
  • kevés őrölt bors
  • 1 ek petrezselyem

Köretnek

  • párolt rizs

Elkészítése:

A húst felkockázzuk, a szalonnát apró csíkokra vágjuk és egy lábasban üvegesre pirítjuk.

A hagymát finomra vágjuk, majd a szalonnához adjuk és megfonnyasztjuk. Ekkor kerül rá a hús, amit fehéredésik pirítunk.

Megsózzuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott- és a sűrített paradicsomot, a lisztet és a fűszerpaprikát, majd 1 percig pirítjuk. Felöntjük 3 dl vízzel, majd amikor forrni kezd takarékra tesszük és fedő alatt főzzük.

A sonkát és az uborkát összevágjuk, majd a puha húshoz adjuk. Egyet forralunk rajta, majd ha szükséges sózzuk és petrezselyem zölddel fűszerezzük.

Párolt rizzsel tálaljuk.