Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házikolbász gyulai módra recept

Házikolbász gyulai módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 kg darált sertéshús (60% színhús, 40%szalonna)
    • 220 g őrölt piros paprika (a csípőssel együtt)
    • 220 g só (nem a vákuumozott finomított)
    • 10 g őrölt fekete bors (lehet kicsivel több is, ízlés szerint)
    • 10 g egész kömény
    • 2 fej fokhagyma (fokhagymanyomóval szétnyomva)

    Elkészítése:

    A gyulai kolbász receptje titkos. Nem is azt akarom megosztani, hanem azt, ahogy itt környékünkön, a Viharsarokban készítjük. Ez a környék, mondhatni a kolbász hazája. Majd mindenhol ugyanazzal a fűszerezéssel készítik, de városonként mégis kicsit másképpen. Gyulán, Békéscsabán, Békésen, Mezőberényben, dinasztiák foglalkoztak a kolbászkészítéssel. Az általam megadott mennyiségekből gyúrt kolbász mind frissen sütve, mind füstölve kitűnő!

    A megadott darált húst, és egyéb alapanyagokat összekeverjük, vékony sertésbélbe töltjük.

    A paprika mennyisége lehet különböző a kolbászokban. Az össz mennyiség viszont egyezik, csak az édes, és a csípős paprikaaránya változik.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá