Házi abált szalonna recept
Hozzávalók:
- 1 kg közepes vastagságú kicsit húsos sertésszalonna (nyers)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- só
- bors
- őrölt pirospaprika
Elkészítése:
Felrakjuk a szalonnát egy lábasban főni annyi vízzel, ami ellepi. Teszünk a főzővízbe egy gerezd felaprított fokhagymát és sót.
Ha már a bőre és a hús is jól megpuhult, kivesszük a vízből, és kissé lecsepegtetjük. Egy tányérra tesszük, a tetejét egy késsel bevágjuk/ kockázzuk. Ráaprítjuk a maradék fokhagymát.
Sózzuk, borsozzuk, és az őrölt pirospaprikával is behintjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

