Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamburger házilag recept

Hamburger házilag
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    10 db kb. 11 dkg-os húspogácsához:

    • 1 kg darált hús (sertés-marha feles arányban)
    • őrölt bors
    • 1 fej hagyma lereszelve
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • só a sütéskor

    Összeállításhoz:

    • ketchup, mustár, majonéz
    • csemege uborka szeletek
    • pirított hagymakarikák, bacon (sütve)
    • paprika, paradicsom karikák
    • salátalevelek
    • lapka sajt
    • chili szósz

    10 db hamburgerzsemléhez:

    • 68 dkg liszt
    • 6,8 dkg porcukor
    • 6,8 dkg vaj
    • 6,8 dkg  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája (kb. 3 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSé – de nekem 4 volt)
    • 4 dkg élesztő (mert kell egy dekányit a zacsiban hagyni, hogy működjön a tészta ;) )
    • 8 g só
    • 3,3 dl langyos tej

    Elkészítése:

    Buci:

    Először álljunk neki a buciknak.

    Az összetevőket gyúrjuk össze, majd 20 percig pihentessük. Nagyon szép tésztát kapunk, sima felülettel. Ezután gyúrjuk át a tésztát és újabb 20 percig pihentessük.

    Osszuk 10 egyenlő részre (azt hiszem 13 dkg-os darabok lettek) a tésztát és formázzunk zsemléket. Ezeket helyezzük szilikonos sütőpapírral fedett tepsire, és kenjük meg egész tojással. Egy tepsire csak 5 db-ot tegyünk egymástól tisztes távolságra. Ne zavarjon meg a kis méret, bizony jócskán megnőnek majd. :)

    Kelesszük 35-40 percig majd kenjük le ismét egész tojással és meg is szórhatjuk szezámmaggal. 190 fokos előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süssük készre

    Húspogácsa

    A húspogácsák nem igényelnek sok munkát. Összegyúrjuk a húst a tojássárgájával, a hagymával és borsozzuk jó módon.Ne sózzuk, csak sütéskor!

    Ebből én egy nagy ételformázó gyűrű segítségével készítettem pogácsákat, egy boros pohár aljával egyengetve simára. Nagyobb átmérőjűre készítsük, mint gondoljuk, mert sütés közben összeugrik.

    Mindezt sütőpapíron. Egyenletes vastagságú legyen a pogácsa és a szélek ne legyenek töredezettek.

    Aztán lefedve a hűtőbe tettem, míg nem sütöttük.

    Sütés:

    Egy nagy tárcsán, középre kevés olaj. Bele a hagyma, aztán a bacon a széleken, a pogácsák. A pogikat néha mártsuk az olajba és nyúljunk alájuk, ne tapadjanak le. Borsozzuk mindkét felét, de ne forgassuk össze-vissza.

    Mit tudom én 10-10 perc mindkét oldalnak, mindkét oldal kap még sót és borsot is.A bucikat vágjuk ketté és a vágott felüket a tárcsa szélén kissé pirítsuk meg, jó ropogós lesz, mennyei!Tehát. Buci alja, rá egy saláta levél.

    Rá a hús, amire még melegen ráfordítjuk a sajtot.

    Erre már azt pakolunk, amit akarunk.

    Az egész tornyot lelocsoljuk a mustár, ketchup, majonéz trióval és lezárjuk a zsemle kalapjával.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá